Spring naar inhoud

Coaching/Mentoring

Als individuele begeleiding wenselijk of nodig is, kan ik je begeleiden middels coaching dan wel mentoring. Bij coaching kijken we samen naar een specifiek issue dat bij jou speelt. In een aantal coachsessies help ik je met jouw specifieke vragen. Bij mentoring gaat het om een langer traject van minimaal een jaar, waarin ik met je meeloop en kijk naar jou als leidinggevende en met welke uitdagingen en mogelijkheden je te maken hebt. 

Verwacht bij mij niet onderuit te kunnen zitten en voor je uit te kunnen praten! Als provocatief coach doe ik meer dan alleen luisteren en vragen stellen. Ik prikkel je, daag je uit, en confronteer je met veel humor met je eigen gedrag en houding (en die van anderen). Verfrissend, verwarrend soms, en vooral ook met veel plezier.  Ik zorg dat jij aan de slag gaat, om je eigen oplossingen te ontdekken. Daarnaast maak ik veel gebruik van spel en concrete beeldvorming, zodat je direct ziet wat het effect is van jouw handelen.

Op die manier bespreken we lastige en uitdagende situaties en wat je kunt doen om daarin handig(er) op te treden. Dat kan gaan over een reorganisatie , een team dat niet gemotiveerd is, of bepaald gedrag van jezelf waarvan je vindt dat dat anders zou moeten. Alles wat met jou als leidinggevende aan de orde is, kan aan de orde komen.

Door deze aanpak ontdekken we jouw gedrag, houding en overtuigingen, en ontdek je oplossingen die bij jou passen en waarmee je meteen aan de slag kunt.